Wie is Pieter

Ik ben geboren in Baarn op 20 maart 1964. Inmiddels woon ik met mijn vrouw Hanne in Driemond, onder de rook van Amsterdam. We zijn een samengesteld gezin, Hanne heeft twee dochters en ik twee dochters en een zoon. Allen jong volwassen en inmiddels het huis uit (niet onbelangrijk 🙂 )

Na mijn HAVO opleiding was ik genoodzaakt om voor mezelf te zorgen en dat heeft er toe geleid dat ik al vroeg in het arbeidsproces zat. Eerst 5 jaar een belastingtechnische functie en opleiding genoten bij de overheid waarna ik de commercie ben ingegaan. Na mijn scheiding en een burn out heb ik echt voor mezelf gekozen en heb ik eerst de volgende opleidingen genoten: Sportmasseur, Voetreflexzone therapeut en stoelmasseur. Daarna ben ik in 2008 als zelfstandig trainer en coach gestart bij T2C een toenmalige franchiseorganisatie. Daar heb ik mezelf ontwikkeld als teamcoach, persoonlijke coach en leiderschapstrainer en communicatietrainer.

Begin 2016 ben ik geheel zelfstandig gegaan onder de naam Mind Design.

Mijn connectie met Sport

In mijn jeugd heb ik gezien mijn religieuze opvoeding niets aan sport gedaan (dat werd door mijn ouders niet toegestaan), maar op school liet ik mij tijdens de sportlessen altijd van m’n best kant zien en dat ging me vrij gemakkelijk af. 

Op mijn 18de ben ik “Shaolin Kempo” gaan beoefen, een vecht/verdedigingssport ontwikkeld door de monniken van de Shaolin tempels. Op mijn 36ste kwam daar helaas om diverse redenen een eind aan. Daarna ben ik gaan fitnessen en momenteel speel ik samen met vrouw tennis en zijn  we ook into “Padel”.

Ik vind sport een noodzaak. Het is voor alles goed, het verbindt, je leert verliezen, het verbroedert en je wordt er heel gelukkig van.

Expertise binnen Het Zakelijk Sportseizoen

Persoonlijke coaching, teamcoaching, leiderschap en communicatie